Nyt skitseværktøj i Forsyning|GIS

9. september 2022

Nyt skitseværktøj i WebGIS

Med et nyudviklet skitseværktøj til WebGIS kan du nu indtegne og dele skitser af ændringer i dit ledningsnet. Skitser synkroniseres med GIS Desktop og kan derfor også bruges, når ændringerne skal rentegnes.

 

Med fuld fart på fjernvarmebranchen bliver ændringer i ledningsnettet ikke ligefrem mindre hyppige. Derfor har vi udviklet et nyt skitseværktøj til WebGIS, som lader dig indtegne ændringer til ledningsnettet langt hurtigere i Forsyning|GIS og dele dem med dine kollegaer.

 

Skitselag synkroniseres og opdateres desuden automatisk i GIS Desktop, og dermed kan skitseværktøjet også bruges som et kommunikationsværktøj mellem de to GIS-løsninger.

 

 

Du finder det nye skitseværktøj i WebGIS i værktøjslinjen til højre. Her skal du vælge knappen ”tegneværktøj”, som lader dig oprette nye objekter, editere attributter, slette objekter og meget mere i editerbare lag.

 

På nuværende tidspunkt er de editerbare lag:

  • Brud og graveskader
  • Skitse_linje
  • Skitse_Punkt
  • Skitse_Polygon

 

I modsætning til Redline-værktøjet forsvinder objekter i skitselagene ikke igen, før du selv vælger at slette dem. Hvis du står ude ved ledningsnettet, bliver det dermed lettere at kommunikere til dine kollegaer, som ledningsregistrerer i GIS Desktop.

 

Når ændringen skal tegnes endeligt ind i GIS Desktop, vil de indtegnede skitselag kunne fungere som supplement til dine GPS-filer.

 

Tegn stikledningsforslag sammen med kunden

Skitseværktøjet gør det desuden nemmere at indtegne stikledningsforslag, når du står ude i marken med en kunde, som skal have installeret fjernvarme.

 

Har du tegnet en stikskitse sammen med en kunde i forbindelse med en installationsaftale, kan den printes i PDF-format og arkiveres i EDH-systemet. På den måde bliver det lettere at dokumentere aftalen med kunden og undgå misforståelser.

 

 

Har du spørgsmål til det nye skitseværktøj, er du meget velkommen til at kontakte Softværkets GIS-afdeling. Vi sidder klar til at hjælpe dig med at komme godt i gang.