Thomas har vekslet praktik i GIS-afdelingen til et studiejob

18. november 2022

Thomas vekslede sit praktikforløb i GIS-afdelingen til et studiejob

Efter et vellykket praktikforløb i vores GIS-afdeling, har vi ansat Thomas Laust Pedersen som studentermedhjælper, mens han færdiggør sin uddannelse til Kort- og landmålingstekniker.

Et praktikforløb på tre måneder i Softværkets GIS-afdeling har bekræftet Thomas Laust Pedersen i, at GIS er den helt rette hylde for ham.

Han studerer lige nu til kort- og landmålingstekniker, og valgte Softværkets GIS-afdeling som praktiksted, fordi han allerede havde en stor interesse indenfor GIS.

Den er ikke dalet siden, og derfor er han også glad for at kunne fortsætte som studentermedhjælper efter sin praktikperiode. Især fordi det har været tre gode og lærerige måneder, fortæller han:

Praktikken har faktisk været bedre end forventet. Man kunne godt have frygtet at få de klassiske, repetitive praktikantopgaver, men det har ikke været tilfældet. Jeg har fået lov til at smage på lidt forskelligt og er kommet bredt omkring. Jeg har lært en del, fordi jeg kun lige har fået en kort introduktion til opgaverne og ellers bare er blevet kastet ud i det, siger han og tilføjer:

Derfor vil jeg også klart anbefale andre at tage en praktikplads i Softværkets GIS-afdeling. Man får mulighed for at prøve mange ting af indenfor GIS og de sidegrene, der hører til. Og så er kollegaerne flinke og gode til at hjælpe, når man spørger.

 

Gjorde alle bekymringer til skamme

I GIS-afdelingen har man haft samme positive oplevelse af forløbet som Thomas. Ikke mindst fordi det har været godt med et par ekstra hænder i en travl tid – der er nemlig kommet mange nye GIS-kunder til på det seneste.

Afdelingsleder Margrethe Kristensen har kun ros til overs, og hun er da heller ikke i tvivl om, at man på baggrund af det vellykkede forløb gerne vil have en GIS-praktikant en anden gang:

Man kunne jo godt have været bekymret for, at det at have en praktikant ville være en tung opgave at løfte. Der er nogle krav, og man kan ikke bare sætte praktikanten til hvad som helst. Men Thomas har været lærenem og har gjort alle vores bekymringer til skamme, siger hun og fortsætter:

Efter lidt oplæringstid har han kunnet løse mange af de samme opgaver som os andre i afdelingen, og han har samtidig arbejdet med nogle af de ting, vi måske ikke normalt ville have haft tid til. For eksempel hjalp han Skanderborg med at få alarmkabler ind i deres system ved hjælp af en smart løsning. Det var vi ikke løbet med, hvis vi ikke havde haft ham.