Få lettet tilmeldingsprocessen i dit fjernvarmeprojekt

 

Som IT-leverandør til fjernvarmebranchen har vi i Softværket stor indsigt i den enorme administrative opgave, et konverteringsprojekt medfører.

 

Særligt fjernvarmetilmeldinger er tidskrævende, og derfor har vi udviklet en række funktioner, som automatiserer og digitaliserer processen – fra start til slut.

Vores erfaring er, at nogle fjernvarmeselskaber kan spare et helt kvarter per tilmelding, når de strømliner og optimerer tilmeldingen til fjernvarme.

Det løber op i længden – især i en tid, hvor flere end nogensinde vil med på fjernvarmevognen.

 

Forbered dit projekt med digitale værktøjer

Ethvert fjernvarmeprojekt starter med en undersøgelse af potentialet i lokalområdet. Og det er en proces, du kan understøtte med digitale værktøjer.

Er du stadig i gang med at afsøge mulige konverteringsområder, kan du for eksempel bruge vores løsning til ledningsregistrering, Forsyning|GIS, for let at identificere områder, som er oplagte til fjernvarmekonverteringer. 

Løsningen henter nemlig data fra BBR om forbrugernes nuværende varmekilder og viser dem på et kort over området – helt ned til adresseniveau. Og fordi Forsyning|GIS er integreret med Finans- og forbrugersystemet, Forsyning|FOF, kan områderne afgrænses, hvorefter de relevante adresser udtrækkes.

Gør det nemt for forbrugeren at tilmelde sig

Det vigtigste led i at opnå en høj tilslutningsprocent er selve tilmeldingen til fjernvarme. Uden tilmeldinger – ingen tilslutning.

Og derfor skal tilmeldingsprocessen være så nem for forbrugeren som overhovedet muligt.

Formularer, der er gemt væk på din hjemmeside og fysiske tilmeldingsblanketter er derfor ikke den optimale løsning. Det kræver mere arbejde både for dig og forbrugeren.

I stedet kan du automatisere tilmeldingen med Finans- og Forbrugersystemet samt vores tilmeldingsmodul på din hjemmeside. Funktionen følger automatisk med, når du vælger vores hjemmesideløsning.

De to løsninger i samspil gør, at potentielle forbrugere kan søge deres adresse frem og tilmelde sig fjernvarmen med det samme på din hjemmeside.

De indtaster bare de påkrævede oplysninger, og herefter placeres forbrugerens oplysninger automatisk på adressen i forbrugersystemet.

Du får besked, når en forbruger har tilmeldt sig - og har du brug for et overblik over de indsendte tilmeldinger, kan vi opsætte en kørsel, som sender en opsummering til dig hver uge.

  

Følg løbende med i tilslutningsprocenten

Med Forsyning|BI (Business Intelligence), kan du løbende følge med i tilslutningen til dit fjernvarmeprojekt, efterhånden som tilmeldingerne ruller ind.

Når en forbruger tilmelder sig, hentes deres data fra forbruger- og finanssystemet Forsyning|FOF nemlig direkte ind i BI. Det betyder, at du til enhver tid kan se, hvor mange der har tilmeldt sig i hvert konkret område.

På den måde bliver det lettere at sætte ind i områder, hvor tilslutningsprocenten er lav. 

 

Send kontrakten til e-Boks

Det skal være nemt for forbrugeren at sætte den endelige krusedulle på fjernvarmekontrakten. Og det skal være nemt for dig at registrere og opbevare kontrakten.

Derfor er digital signering i e-Boks en oplagt måde at få digitaliseret underskriftsprocessen på – særligt fordi langt de fleste forbrugere i dag har e-Boks.

Når forbrugere tilmelder sig fjernvarmen via vores tilmeldingsmodul, bliver de automatisk bedt om at tage stilling til kommunikation i e-Boks. Takker de ja, kan du i forbruger- og finanssystemet sende dem en fjernvarmekontrakt til signering, så snart dit projekt er blevet en realitet. På den måde fjerner du endnu en manuel administrationsopgave fra dit projekt.

 

 

Giv forbrugeren overblik over forløbet

Når forbrugeren har tilmeldt sig fjernvarme og underskrevet kontrakten, gælder det for dig om at holde dem i hånden, indtil fjernvarmen er etableret.

Det kan du blandt andet gøre ved at give forbrugeren adgang til alle relevante dokumenter og aftaler i tilmeldingsforløbet – på den måde er de ikke i tvivl om, at fjernvarmen stadig er på vej.

I E|Forsyning, som er Softværkets brugerportal til fjernvarmekunder, kan dine forbrugere let følge med i hele forløbet, så snart de har tilmeldt sig fjernvarme, og du har oprettet dem i portalen.

Når forbrugeren er oprettet i E|Forsyning, kan du registrere installationen af den nye fjernvarmemåler digitalt gennem målerskifte-funktionen. På den måde er hele tilmeldingsprocessen registreret og dokumenteret – fra start til slut.

      

Vil du høre mere om, hvordan vi kan digitalisere tilmeldingen i dit fjernvarmeprojekt fra start til slut?

Ring på 76 32 12 50

 

//