ERFA-grupper: Få et netværk og god sparring med ’naboerne’

15. december 2023

ERFA-grupper: Få et netværk og god sparring med ’naboerne’

Som medlem af en ERFA-gruppe får du et godt netværk og gode muligheder for at hente hjælp til hverdagens opgaver hos andre varme- eller vandværker. Det har givet stor værdi for Susann Athena Schmidt, som har været med i en gruppe i flere år.

Ikke ét fjernvarme- eller vandværk er ens.

Men mange af de daglige opgaver og hverdagsudfordringer kan ofte ligne hinanden. Og det betyder, at mange forsyninger kan få stor gavn af at erfaringsudveksle. Det giver gode input i hverdagen, når man har nogle gode ’kollegaer’ i branchen, man altid lige kan ringe til. Det er også grunden til, at mange af vores kunder er med i ERFA-grupper for vores løsninger.

Her hjælper man hinanden med gode råd, løsninger på typiske problemer eller bare inspiration til nye måder at løse en sag på. Noget, der har givet stor værdi i hverdagen for Susann Athena Schmidt.

Hun sidder som den eneste med administrationen på Brørup Varmeværk – og netop derfor er det rart at have et netværk blandt andre varmeværker, fortæller hun.

- Når man sidder med en udfordring, er det rart at kunne række ud til andre og høre, om de har prøvet noget lignende. Og det gælder også, hvis der kommer nogle helt nye regler eller procedurer, man skal forholde sig til. Bare det at blive opmærksom på nye tiltag, men også at kunne sparre med nogen om, hvordan man lettest kommer i gang med at håndtere det, er vigtigt, siger hun og fortsætter:

- Så er der jo også det rent sociale i det, hvis man sidder på en arbejdsplads, hvor man måske kun er én eller to, der arbejder med det samme. Med ERFA-grupperne får man et netværk og nogen, man lige kan skrive med eller ringe til.

Vil gerne hjælpe andre med at finde en gruppe

Selv har Susann Athena Schmidt været en del af en ERFA-gruppe med seks andre varmeværker – men efterhånden er den svundet ind til kun to medlemmer, selvom der dog er et tredje på vej.

Helt konkret har hun hentet hjælp i sin ERFA-gruppe til, hvordan man fanger konkursboer i opløbet, mens hun også har fået sparring i et skifte til et andet inkassobureau og håndtering af GDPR-lovgivning.

Og netop fordi hun selv har nydt så godt af sin ERFA-gruppe, vil hun også gerne hjælpe andre med at finde sammen i grupper.

- Det at vi manglede medlemmer i vores gruppe har sparket mig i gang med at række ud i hele landet for at forsøge at samle endnu flere værker i ERFA-grupper. Og det skal jo gerne være nogen, der laver lidt det samme og geografisk ikke har alt for langt til hinanden, fortæller hun og fortsætter:

- Det gør jeg egentlig bare fordi, jeg tænker det kan give en masse værdi for andre. Jeg har jo selv fået meget ud af at være med, og særligt i en tid, hvor overgangen til Forsyning|FOF i skyen fylder meget, er det rart at have en gruppe, hvor man kan hjælpe hinanden i alle de nye funktioner, der er i skyen.

Anbefaler klart at prøve ERFA-grupper af

Har man overvejet selv at blive en del af en ERFA-gruppe, er det ifølge Susann Athena Schmidt bare om at kaste sig ud i det. Og den opfordring kan vi i Softværket selvfølgelig kun støtte op om.

- Man får et netværk, og man får noget socialt med andre værker. På den måde bliver man en del af fjernvarmebranchen mere generelt og ikke bare sit eget lille værk. Og for de store selskaber er det også relevant at høre om, hvordan man gør på de lidt mindre steder. Man kan sagtens lære af hinanden, siger hun og tilføjer:

- Jeg synes i hvert fald, det ville være fedt, hvis vi kunne få oprettet nogle flere ERFA-grupper. Jo flere interesserede, vi kan finde, jo bedre – for så er der ikke så langt imellem dem, man er i gruppe med. Det er bare om at prøve det af, og se om det giver noget. Der er i hvert fald ingen binding.

Overvejer du at være med i en ERFA-gruppe?

Der er flere steder i landet, hvor der mangler ét eller to medlemmer i ERFA-grupperne. Og der kan også let være plads til helt nye grupper.

Susann Athena Schmidt fra Brørup Fjernvarme har derfor tilbudt at hjælpe med at facilitere kontakten til en ERFA-gruppe for alle, der kunne være interesserede i at deltage i én.

Vil du gerne have et netværk af varmeværker, du kan sparre med, kan du derfor sende hende en mail på kontor@varme6650.dk – så vil hun sætte dig i kontakt med en gruppe, der kunne være relevant for dig.