Fejrer 30-års jubilæum i Softværket: Flemming har haft passion for IT siden han var dreng

12. maj 2023

Fejrer 30-års jubilæum i Softværket: Flemming har haft passion for IT siden han var dreng

30 år med udvikling af IT-løsninger i Softværket har for Flemming Dahl været den perfekte måde at udleve sin passion for data og IT på. Kombineret med gode kollegaer og en fed kultur har det betydet, at et skifte væk fra Softværket aldrig for alvor har været på tale.

- Jeg har egentlig altid vidst, at jeg gerne ville arbejde med IT. Jeg var allerede dybt fascineret af det som 8-årig – og jeg ser det som rent held, at jeg bare altid har vidst, hvad jeg skulle.

Sådan beskriver Flemming Dahl sin passion for IT, som har drevet ham i alle de 30 år, han har været ansat i Softværket. Da han startede tilbage i 1993, var han kun lige fyldt 20 og uddannet såkaldt ”EDB-assistent”. Dengang var titlen både udvikler, konsulent og supporter.

I dag er han afdelingsleder for Softværkets Business Intelligence-løsning, Forsyning|BI. Men når Flemming Dahl selv skal forklare sine arbejdsopgaver, lyder beskrivelsen lidt anderledes:

- Jeg har stort set fornøjelsen af at arbejde med data fra morgen til aften. Jeg er blandt andet med til at flytte nye kunders data, når de skifter til en af vores løsninger. Og for mig er det spændende at kunne se data flyde fra det ene sted til det andet. Det har jeg en sådan lidt barnlig begejstring for, fortæller han.

 

Spændende opgaver og gode kollegaer præger hverdagen

Efter 30 år finder Flemming Dahl heldigvis stadig glæde i at møde ind på arbejde hver dag. Og det er ifølge ham en blanding mellem spændende arbejdsopgaver og gode kollegaer. For ham er det fedt at få lov til at arbejde med den nyeste teknologi med kunderne på den ene side og data på den anden.

- Og så synes jeg bare, at Softværket er en fantastisk arbejdsplads. Vi har en fed kultur, og jeg synes, vi er gode til at hjælpe hinanden og til at have det sjovt indbyrdes, forklarer han og fortsætter:

- Jeg har mange gode kollegaer – både nogle som har været her i mange år og også nogle, som er kommet til lidt senere.

 

Det rette match gennem årene

Passionen for IT og data mangler i hvert fald ikke – men den kunne Flemming Dahl selvfølgelig også have fået opfyldt andre steder end i Softværket. For ham har det dog aldrig været et spørgsmål, om han skulle søge andre veje. Virksomhedskulturen i Softværket har nemlig været det helt rette match gennem årene.

- Jeg møder ind til spændende opgaver, fede kollegaer og gode kunder. Det har gjort, at jeg er blevet, siger han og fortsætter:

- Det passer mig også rigtig godt, at vi er et andelsselskab. Jeg kan godt lide at se på os som en intern IT-afdeling for fjernvarmeværkerne, mere end vi er en forretning. Det gør os troværdige, og det synes jeg faktisk stadig holder ved, selvom vi er blevet større. Det er nok også det, der har fået mig til at blive.

Flemming Dahl fremhæver samtidig, at der er god plads i Softværket til, at man som medarbejder også kan dyrke sine personlige interesser og videreuddanne sig. Det har været vigtig for ham gennem årene.

- Der er fokus på hele mennesker, fortæller han.