Forsyning|FOF i skyen: 2023 blev et vildt år

12. december 2023

Forsyning|FOF i skyen: 2023 blev et vildt år

2023 blev året, hvor vi for alvor kunne lancere Forsyning|FOF i skyen – og i dag er næsten 100 forsyninger kommet på. Næste år forventer vi at fortsætte med samme fart, og vi er klar til at understøtte dig hele vejen igennem udrulningen.

Med julen lige for døren er vi netop blevet færdige med at flytte årets sidste hold af brugere til Forsyning|FOF i skyen.

Og det betyder, at vi nu næsten har fået 100 værker i skyen - 96 for at være helt nøjagtig. Det er en stor milepæl i projektet, som for alvor understreger, hvor langt vi er kommet i løbet af 2023.

Men inden vi genbesøger året der gik, får du lige et overblik over vores planer for de kommende måneder.

Som vi før har varslet, vil vi i starten af 2024 holde en pause i udrulningen af Forsyning|FOF i skyen. Årskørslerne fylder meget hos alle vores kunder – og vi hjælper også en del af jer med at få dem gennemført.

Det gør starten af 2024 presset både for os og for mange af jer. Derfor vil vi ikke tilføje yderligere pres ved at haste udrulningen igennem.

Vi udnytter pausen til fulde

Efter planen starter udrulningen til det, der bliver Rul 2, derfor op i løbet af første kvartal. Helt præcist hvornår sørger vi selvfølgelig for at informere om i god tid, så du er helt klar, inden du kommer op i skyen.

Men bare fordi udrulningen er sat på pause, betyder det ikke, at vi ligger på den lade side. Vi bruger den kommende periode på at genbesøge hele migreringsprocessen, udrulningsplanen og vores introkursus, så vi kan gøre det endnu bedre, inden vi starter op igen.

I løbet af det første halve års udrulning, har vi nemlig fået rigtig mange gode erfaringer og ikke mindst forslag fra dem, der har været igennem processen. For nylig har vi desuden holdt et møde med brugergruppen, som også havde mange gode input til forløbet.

Alt det tager vi med ind i vores arbejde med at forbedre overgangen til skyen.

 

Læs om dine fordele og find svar på spørgsmål på vores hjemmeside

Vi har lanceret en ny del af vores hjemmeside, som omhandler Forsyning|FOF i skyen.

Udover alle løsningens mange fordele, finder du her viden om Microsoft Business Central, udrulningsprocessen og alle de seneste nyhedsbreve.

Du har desuden adgang til en oversigt over ofte stillede spørgsmål, som vi opdaterer løbende.

Det siger brugerne om Forsyning|FOF i skyen

Vi har spurgt nogle af de mange brugere, som allerede er rykket op i skyen, hvordan de har oplevet overgangen, og hvad de synes om løsningen.

De er alle glade for at være kommet i skyen – men understreger også, at man ikke skal forvente at være ekspert i systemet fra første dag.

Inge Staulund, Bogholder, Lem Varmeværk

Lige så stille lærer man jo systemet at kende, og så fungerer det fint. Det var et rigtig fint kursus, hvor man lærte noget og fik tingene i hænderne.

Jeg er glad for, at jeg ikke har fået alle funktionerne på én gang – men samtidig glæder jeg mig også til at få resten med over.

Henrik Nielsen, Varmemester, Vorupør Kraftvarmeværk

Konverteringen og kurset er gået rigtig fint – men man skal selv sidde med systemet, før man lærer det ordentligt, og det tager jo tid.

Men jeg oplever da allerede, at det er blevet nemmere at arbejde i.

Louise Nørgaard, Bogholder, Vestervig Fjernvarme

Man skal regne med, at systemet giver lidt udfordringer i starten – men det bliver hurtigt bedre. Rigtig mange af mine opgaver er blevet lettere.

Selvfølgelig oplever jeg også stadig, at der godt kan være fejl – men det er ikke værre end at man lige kan få hjælp af Softværket til at få dem fikset.


Et år med fokus på skyen

2023 blev for alvor året, hvor vi (næsten) gik fra 0 til 100 i udrulningen af Forsyning|FOF i skyen. Og med det refererer vi ikke kun til antallet af værker, der er kommet på.

Lige fra januar måned har vi haft rygende travlt i både vores udviklingsafdeling og support-afdeling. Først med at blive klar til at flytte vores kunder op i skyen – og senere med selve udrulningsprocessen.

Allerede i april kom den første bruger – Softværket selv – i skyen. I maj fulgte så fire pilotbrugere, som skulle hjælpe os med at teste løsningen, overflytningsprocessen og det kursus, vi havde forberedt.

Som forventet medførte prøveflyvningen en række forhindringer, som vi løste frem mod sommeren. I august og september måned kunne vi dermed for alvor sætte gang i den brede udrulning – og den har vi været fuldt optaget af lige indtil nu.


Seneste status i skyen
Vi har nu flyttet hele 96 forsyninger op i skyen - og mangler dermed 153 for at være i mål med Fase 1.

Funktioner du kan glæde dig til: Resultatopgørelseskonti

I hvert nyhedsbrev præsenterer vi en ny funktion, som følger med, når du rykker op i skyen. Denne gang er det nulstilling af resultatopgørelseskonti

Vi er på vej ind i et nyt år – og det betyder selvfølgelig, at det gamle skal opgøres. Med Forsyning|FOF i skyen er det heldigvis en enkel og hurtig proces, når resultatopgørelseskonti skal nulstilles i forbindelse med årsskiftet.

Med kørslen ’Nulstil resultatopgørelse’ får du automatisk oprettet poster i en finanskladde, mens kontiene nulstilles. Du kan herefter bogføre den oprettede finanskladde.

2024 fortsætter med samme tempo

I det nye år forventer vi at fortsætte i samme tempo, som vi har lagt for dagen i de seneste måneder.

Med Rul 2 og Rul 3 skal de resterende 153 forsyninger nemlig i skyen i 2024, alt imens udviklingen af Fase 2 skrider hastigt fremad.

Alt det glæder vi os til at fortælle meget mere om i det nye år.

Det kan du forvente af udrulningen

Vi kommer løbende med opdateringer på, hvor langt vi er nået i udrulningen af Forsyning|FOF i skyen.

Når det er ved at være din forsynings tur til at komme op i skyen, vil I få besked fra jeres kontaktperson i god tid – hvorefter I sammen med kontaktpersonen aftaler et personligt møde om konverteringsprocessen. Mødet afholdes senest 3 måneder før jeres konverteringsdato.

For at vi kan rykke jer over i Forsyning|FOF i skyen hurtigst muligt, udarbejder vi sammen en tjekliste med opgaver, I skal have løst frem mod overgangen. Har I til den tid spørgsmål til nogle af opgaverne, står vores support selvfølgelig til rådighed.

Når dagen for konverteringen kommer, vil I gennemgå et intensivt undervisningsforløb på tre dage. I den første halvdel får I mere generel, hands-on undervisning, mens I i den anden halvdel vil arbejde med jeres egen data i et testmiljø.

I den følgende uge efter undervisningsforløbet vil Softværket stå klar til at hjælpe jeres forsyning med eventuelle udfordringer, I møder i forbindelse med implementeringen.

Udrulningen af de enkelte funktioner vil foregå løbende, og derfor vil der være en periode, hvor du vil arbejde i to systemer.