Forsyning|FOF i skyen: Hele 49 forsyninger er nu i skyen

23. oktober 2023

Forsyning|FOF i skyen: Hele 49 forsyninger er nu i skyen

Vi er for alvor kommet i gang med den brede udrulning af Forsyning|FOF i skyen, og nu er hele 49 forsyninger kommet på. Vi fortsætter det høje tempo i de kommende måneder, og giver dig her en række gode råd til, hvordan du bedst forbereder dig på din overgang til skyen.

Udrulningen af Forsyning|FOF i skyen går stærkt. Rigtig stærkt.

For bare et par måneder siden var vi ved at gøre klar til den brede udrulning. Nu er hele 49 forsyninger rykket op i skyen og er kommet i gang.

Og det høje tempo i udrulningen fortsætter helt frem mod december måned. Det betyder, at i alt 101 forsyninger efter planen er migreret, har modtaget undervisning og arbejder i skyen inden årets udgang.

Det er et ambitiøst mål – men med de erfaringer, vi gjort os fra udrulningen indtil videre, mener vi bestemt, at det er realistisk at nå.

Sådan hjælper du os – og dig selv – i mål

Men vi kan selvfølgelig ikke nå målet alene.

Hvor glat migreringen og undervisningen går, er nemlig afhængigt af det forarbejde, du som bruger af Forsyning|FOF har gjort, inden du kommer op i skyen.

Vi begynder allerede at forberede din migrering tre måneder før, du kommer til undervisning hos os i Kolding. Den proces indebærer en lang række opgaver, som skal løses, inden vi kan flytte dine data op i skyen.

Vi klarer langt de fleste selv – men to af dem skal vi bruge din hjælp til. Først og fremmest er det vigtigt, at du underskriver din kontrakt i tide. Vi kan ikke oprette dig i skyen uden din underskrift, og får vi den for sent, forsinkes hele processen derfor.

Vigtigt at rydde op i dine data

Din anden opgave – at rydde op i dine data – er lidt mere omfattende. Derfor sørger din kontaktperson for at sende dig en oversigt over, hvad du skal gøre, inden du kommer op i skyen.

Vores erfaring er, at du får en langt bedre start i skyen, hvis du sørger for at rydde op, inden du går i gang med dit undervisningsforløb i Kolding. Det fortæller IT-konsulent Anja Bregndahl, som har undervist en stor del af de forsyninger, der allerede nu er i skyen.

- Hvis man vil have mest muligt ud af undervisningen, er det enormt vigtigt, at man har orden i sit datasæt, har afstemt sine kreditorer og banker – og har sine bankaftaler på plads, forklarer hun og tilføjer:

- På den måde er man ikke bagud fra starten i undervisningen, og skal heller ikke tilbage i det gamle system senere for at samle op på hængepartier.

Har du brug for hjælp til oprydningen, kan du selvfølgelig også købe dig til det hos vores dygtige konsulenter, som sidder klar til at løse opgaven for dig.

Læs om dine fordele og find svar på spørgsmål på vores hjemmeside

Vi har lanceret en ny del af vores hjemmeside, som omhandler Forsyning|FOF i skyen.

Udover alle løsningens mange fordele, finder du her viden om Microsoft Business Central, udrulningsprocessen og alle de seneste nyhedsbreve.

Du har desuden adgang til en oversigt over ofte stillede spørgsmål, som vi opdaterer løbende.

Har du et spørgsmål eller vil du bare gerne vide, hvordan Forsyning|FOF kommer til at se ud i fremtiden, kan du altså fremover i mange tilfælde finde svar på vores hjemmeside.

 

Funktioner du kan glæde dig til: Bankafstemninger

I hvert nyhedsbrev præsenterer vi en ny funktion, som følger med, når du rykker op i skyen. Denne gang er det bankafstemninger.

I skyen er bankafstemninger en integreret funktion, som guider dig let gennem afstemningen og sikrer, at alle posteringer stemmer og er bogført korrekt. Du behøver derfor ikke længere sidde manuelt og afstemme – i stedet kan du hurtigt sammenholde posteringer og rette til i en kladde. På den måde får du tid til at bogføre langt oftere, så du aldrig er bagud. 

Vores erfaringer fra udrulningen kommer dig til gode

At vi nu for alvor er kommet i gang med den brede udrulning af Forsyning|FOF i skyen betyder, at vi har gjort os en masse vigtige erfaringer.

Dem har vi brugt til at tilpasse vores undervisningsmateriale, mens vi også har evalueret på hele migreringsprocessen og nu er i gang med en række tiltag for at forbedre den.

Vi er som altid klar i supporten til at hjælpe dig som bruger - men uanset hvad skal du forvente, at overgangen til skyen også vil kræve en indsats fra dig, hvis du gerne vil komme godt i gang. Der er nemlig meget at lære på kort tid, fortæller Anja Bregndahl.

- Vi overgår til et system, som har mere fokus på økonomidelen, og det kan godt være en omvæltning for nogen, siger hun og fortsætter:

- Men vi forsøger selvfølgelig at gøre undervisningen så konkret som muligt, og tager udgangspunkt i den enkelte forsynings arbejdsgange. Vi vil sikre, at alle er med – og derfor har vi også udvidet den tid, man arbejder med egne data fra én til halvanden dag.

Vi arbejder løbende med at forbedre både undervisning og migrering under hele projektet, så vi bedre kan understøtte din overgang til skyen.

Mød os på Dansk Fjernvarmes Landsmøde

Vil du høre mere om Forsyning|FOF i skyen, har du spørgsmål til udrulningsprocessen, eller vil du bare gerne hilse på?

Så står vi klar til at tage en snak på Dansk Fjernvarmes Landsmøde, når det skydes i gang i Aalborg den 26. og 27. oktober.

Vi håber på at se en masse af vores brugere til nogle spændende dage!

Det kan du forvente af udrulningen

Vi kommer løbende med opdateringer på, hvor langt vi er nået i udrulningen af Forsyning|FOF i skyen.

Når det er ved at være din forsynings tur til at komme op i skyen, vil I få besked fra jeres kontaktperson i god tid – hvorefter I sammen med kontaktpersonen aftaler et personligt møde om konverteringsprocessen. Mødet afholdes senest 3 måneder før jeres konverteringsdato.

For at vi kan rykke jer over i Forsyning|FOF i skyen hurtigst muligt, udarbejder vi sammen en tjekliste med opgaver, I skal have løst frem mod overgangen. Har I til den tid spørgsmål til nogle af opgaverne, står vores support selvfølgelig til rådighed.

Når dagen for konverteringen kommer, vil I gennemgå et intensivt undervisningsforløb på tre dage. På de to første dage får I mere generel, hands-on undervisning, mens I på den tredje dag vil arbejde med jeres egen data i et testmiljø.

I den følgende uge efter undervisningsforløbet vil Softværket stå klar til at hjælpe jeres forsyning med eventuelle udfordringer, I møder i forbindelse med implementeringen.

Udrulningen af de enkelte funktioner vil foregå løbende, og derfor vil der være en periode, hvor du vil arbejde i to systemer.