NIS2: Sådan lever du op til de nye sikkerhedskrav

8. december 2023

NIS2: Sådan lever du op til de nye sikkerhedskrav

Vi ved, hvor svært det kan være at hitte rede i kravene til NIS2-direktivet. Derfor har vi allieret os med NorthGRC, som med deres værktøj kan hjælpe dig til at leve op til de nye sikkerhedskrav.

NIS2-direktivet stiller store krav til hele den danske energisektors arbejde med cyber- og informationssikkerhed.

De krav skal du som varme- eller vandværk, der leverer til kritisk infrastruktur, være klar til at leve op til – helst allerede i oktober 2024, hvor direktivet træder i kraft i hele EU.

Det er enormt vigtigt at have IT-sikkerheden på plads, især når man som forsyning håndterer mange borgeres personfølsomme data. Men derfor kan det alligevel være en stor mundfuld at sluge, uanset hvor stor en organisation man er, og hvor mange kræfter, man har at trække på.

For som med så meget andet lovgivning, er det ikke nødvendigvis let at hitte rede i hvad og hvor meget, man egentlig skal gøre for at leve op til NIS2.

Vi ved, at Dansk Fjernvarmes Handelsselskab (DFH) er i gang med at udvikle et tilbud til fjernvarmeselskaber, som gerne vil have hjælp til at opfylde kravene i NIS2. Allerede i dag understøtter DFH en række selskaber i at leve op til persondataforordningen.

Vores samarbejdspartner

Vi har undersøgt markedet for it-løsninger til at understøtte arbejdet med NIS2 Compliance, og har valgt at indgå et samarbejde med NorthGRC (tidligere Neupart). De har i mange år har udviklet en løsning, der hjælper organisationer med at administrere deres arbejde med informationssikkerhed.

Den løsning vil vi selv implementere for at understøtte vores arbejde med NIS2 og GDPR. 

Og samtidig har vi indgået en brancheaftale med NorthGRC, som betyder, at din forsyning får 50 procent i rabat på løsningen.

Om løsningen

Løsningen giver dig kort sagt overblik over alle de opgaver, I skal løse på forsyningen for at leve op til kravene i NIS2:

  • Risikovurderinger
  • Beredskabsplaner
  • Vurdering af leverandører/forsyningskæden
  • Håndtering af hændelser

Hos Viborg Varme har man allerede samarbejdet med NorthGRC – og det har været en stor hjælp at få samlet de mange opgaver i ét system, forklarer direktør Morten Abildgaard.

- At forstå NIS2-kravene og komme i gang med at efterleve dem, er meget lettere med NorthGRC og deres compliance-værktøj. Her har vi nemlig uddannelse, skabeloner og en færdig implementeringsplan med i pakken, så vi fortsat har tid til at fokusere fuldt ud på vores kerneforretning, siger han.

NorthGRC er også glade for samarbejdet og ser frem til, at løsningen kan hjælpe med at gøre arbejdet med NIS2 mere overskueligt. Det fortæller salgsdirektør Louise Bøttner:

- Vi er så glade for at få mulighed for at hjælpe også de mindre og små varme- og vandværker med at få styr på deres NIS2 compliance. For jeg kan godt forstå, at det kan virke uoverskueligt for dem.

To modeller at vælge imellem

NorthGRC tilbyder to forskellige NIS2-løsninger – begge til en god pris for Softværkets kunder.

Du kan læse mere om de to løsninger herunder, mens du også kan tilmelde dig et webinar, hvis du vil høre mere om tilbuddet.

      

Sådan lever du op til NIS2

Som IT-leverandør til forsyningsbranchen mener vi, at IT-sikkerhed også er ensbetydende med forsyningssikkerhed.

Dansk Fjernvarmes Handelsselskab (DFH) er på vej med et samlet servicetilbud på hvordan du lever op til NIS2. Og netop IT-løsningen fra vores samarbejdspartner, NorthGRC indgår som en vigtig del af dette tilbud.

Derfor inviterer vi sammen til et webinar, som giver dig konkret viden om det NIS2-complianceprogram, de har sammensat.

Du får viden om NIS2, de krav der ligger foran dig, hvordan du opfylder dem, mængden af arbejde, og hvordan din forsyning forbliver compliant.

Webinaret foregår den 10. januar fra kl. 14.00-15.00.

Du tilmelder dig lige her: https://www.northgrc.dk/nis2-softvaerket