Nyt i Forsyning|GIS: Få overblik over forbedringer og de nye funktioner

23. januar 2024

Nyt i Forsyning|GIS: Få overblik over forbedringer og de nye funktioner

Udviklingen af Forsyning|GIS fortsætter derudaf, og nu er vi klar til at give dig en gennemgang af en ny runde af opdateringer og forbedringer – denne gang med fokus på tilgængelighed og brugervenlighed.

Der er fortsat godt gang i udviklingen af Forsyning|GIS, hvor vi over de seneste par måneder har arbejdet på opdateringer og forbedringer. Her har fokus i denne omgang været på at gøre det lettere for dig som bruger at tilgå løsningen, og finde de oplysninger du lige netop står og skal bruge.  

Inden vi går dybere ned i de nye opdateringer, får du her et overblik over de vigtigste højdepunkter:

  • Et facelift af Forsyning|GIS med fokus på en mere intuitiv brugerflade
  • Nye funktioner i EftersynsApp’en, som gør det nemmere at finde netop den brønd du søger, og holde styr på dine eftersynsrapporter.

Forsyning|GIS WEB har fået en mere brugervenlig temastyring

Forsyning|GIS WEBview/edit er blevet nemmere at tilgå, efter at vi netop har givet løsningen et facelift med fokus på at gøre brugerfladen og temastyring mere intuitiv.

Her har vi arbejdet på at gøre løsningen mere brugervenlig ved bl.a. få lavet nogle mere specifikke gruppeoverskrifter og i højere grad adskille farvekoderne for de forskellige signaturer.

Det giver dig et mere nuanceret overblik over dit ledningsnet og de forskellige ledningstyper, du har.

Desuden kan du nu også få beskrivende tekster af temaerne ved at holde musen henover.

Du kan forvente, at løsningen vil se lidt anderledes ud, og at visse temaer vil være andre steder i menuen, end du er vant. Alt er til gengæld gjort intuitivt, så du hurtigt kan vænne dig til den nye struktur.

Derudover kan du tilgå YouTube-vejledninger for de forskellige lag ved at klikke Support -> Videovejledninger, eller ved at markere blyanten ud for temaet og derefter klikke på ”info om lag”.

Lige nu vil der kun være vejledningsvideoer til nogle af lagene, men vi arbejder fortsat på at få lavet vejledningsvideoer til flere af temaerne, mens lignende forbedringer også er på tegnebrættet for løsningen til vandværker.

Ny undermenu for LER og Graveskader
For at give dig en mere tilgængelig og samlet oversigt over alle relevante oplysninger til LER.dk, har vi lavet en undermenu med navnet ”LER og graveskader” under temastyringen.

Menuen involverer alt, der har med LER og graveskader at gøre, og her kan du blandt andet se og registrere graveskader, som skal indsendes sidst i februar.

Før opdatering


Efter opdatering

     

       

       

Lav brugerdefineret DWG-udtræk med tegneværktøjet

Via support menuen har det tidligere blot været muligt at downloade et udtræk af hele ledningsnettet som CAD-fil.

Nu giver tegneværktøjet dig endnu flere fordele, da vi har gjort denne funktion mere brugerdefineret.

Det betyder, at du med tegneværktøjet nu kan afgrænse dit ønskede område, og konvertere det til en CAD-fil. På den måde kan du få mere specifikke kort over lige præcis de udsnit af ledningsnettet, du eller dine samarbejdspartnere har brug for.

Derudover har vi forbedret tegneværktøjet yderligere, og gjort det muligt for dig ikke blot at trække en stykliste ud fra status og ejerskab, men også vælge ud fra datoer. På den kan du hurtigt få overblik over de forskellige ledningers alder.​

Få et bedre overblik over dine eftersyn med ny funktion i EftersynsApp’en

Som noget nyt i EftersynsApp’en kan du nu med få klik filtrere i de forskellige eftersyn ud fra status, type, undertype og navn.

Eftersynene vil ud fra din søgning blive vist på kortet, hvor du ud fra eftersynenes farve kan se, hvilken status den har. På den måde kan du let få et brugerdefineret overblik over, hvilke eftersyn der er gennemført - og hvilke der mangler. 

Vil du vide mere om Forsyning|GIS?

Du kan læse mere om vores forskellige GIS-løsninger lige her.