Nyt tilbud skal understøtte lokale fjernvarmeinitiativer

11. oktober 2022

Nyt tilbud skal understøtte lokale fjernvarmeinitiativer

Vi har lanceret en opstartsløsning til lokale initiativer, som er i gang med at etablere et nyt fjernvarmeværk. Med løsningen får initiativtagere en skræddersyet pakke, som blandt andet kan håndtere kommunikation med nye kunder og administration af personoplysninger.

Lokale ildsjæle, der kæmper for fjernvarmens udbredelse, gør en vigtig forskel – ikke bare lokalt, men også for resten af landet.

Men når man tager initiativ til et stort projekt som etableringen af et nyt fjernvarmeværk, kan man ikke undgå at møde mange nye opgaver og ukendte udfordringer. Og de udfordringer vil Softværket gerne hjælpe med at løfte.

I sidste måned lancerede vi derfor en opstartsløsning for nyetablerede fjernvarmeværker. Løsningen hjælper initiativtagere med at håndtere kommunikationen med interesserede borgere, administrere fjernvarmetilmeldinger og behandle de mange kundeoplysninger, man får ind i processen.

Men løsningen rækker også længere frem end ”bare” at holde styr på, hvem der er interesseret i fjernvarme. Vi følger nemlig det nyetablerede fjernvarmeværk hele vejen til dørs.

Med andre ord er Softværket med helt indtil fjernvarmeværket er etableret, idriftsat og leverer varme til de første glade forbrugere.

Og når det nye fjernvarmeværk har fundet fodfæste i lokalområdet, er det nemt at fortsætte med Softværkets løsninger i den efterfølgende daglige drift af værket, da en stor del af stam-oplysningerne allerede er på plads.

 

Det må ikke være dyrt at komme i gang

Fjernvarmeinitiativer har ikke nødvendigvis den helt store startkapital – og hele ideen med den nye løsning er netop også, at initiativtagere kan komme godt i gang uden at vælte budgettet. Det er nødvendigt, hvis fjernvarmen skal så langt ud som muligt.

Softværkets opstartspakke med hjælp til opstart af løsningen samt basal support tilbydes derfor til en pris af 5.000 kroner per år eksklusive moms, indtil fjernvarmeforsyningen er blevet en realitet og etableret som selskab.

Herefter vælger selskabet, om man vil fortsætte på Softværkets løsninger under sædvanlige vilkår eller vælge alternative løsninger.

Med i løsningen følger blandt andet adresseindhentning og databerigelse, en hjemmeside med fjernvarmetilmeldingsmodul og ikke mindst adgang til Forsyning|FOF.

 

Læs mere om løsningen her.