Planlæg konverteringer med Forsyning|GIS

9. september 2022

Planlæg konverteringer med Forsyning|GIS

 

Hjælpeværktøjer i Forsyning|GIS hjælper dig til let at skabe et geografisk overblik over dine konverteringsprojekter, samt planlægge og inddele projekterne i etaper.

 

Konverteringer bliver det helt store omdrejningspunkt for mange fjernvarmeselskaber i de kommende år. I Danmark skal vi af med de gamle, dyre opvarmningsformer – særligt naturgassen – og fjernvarme er den oplagte erstatning i store dele af landet.

Men det er et kæmpe arbejde at planlægge store konverteringsprojekter, og derfor tilbyder Softværket en række hjælpeværktøjer, som letter processen. Det gælder ikke mindst i Forsyning|GIS.

Med Forsyning|GIS Web får du nemlig et geografisk overblik over dine potentielle konverteringsområder og de opvarmningskilder, de enkelte forbrugere har i dag. Det sker ved hjælp af aktuelle BBR-data, som indlæses på områdets boliger og markeres på kortet i WebGIS. På den måde kan du let identificere områder, som er oplagte til fjernvarmekonverteringer.

Herefter kan du udvælge adresserne med værktøjet ”Info i område” og få dannet en tabel med alle adresserne. Adressefilen kan gemmes og indlæses i Forsyning|FOF som passive forbrugere.

Det betyder, at du nemt og hurtigt får afgrænset et potentielt konverteringsområde og samlet adresserne på potentielle nye forbrugere i Forbrugersystemet.

 

 

Inddel dit projekt i etaper med GIS Desktop

Når først du har identificeret dine potentielle konverteringsområder, kan du inddele dem i etaper i Forsyning|GIS Desktop.

Det giver dig et overblik over konverteringsprojektets udrulningsplan. Som en del af din GIS-løsning kan du samtidig få vist dit ledningsnet på din hjemmeside med en afgrænsning af konverteringsområdet og de enkelte etaper.

Ved at zoome ind på kortet, kan forbrugeren nemt se, hvilken etape deres adresse hører til og hvornår de kan få fjernvarme. Det er god kundeservice og sparer dig ikke mindst for en del henvendelser.

 

 

Har du spørgsmål til, hvordan du planlægger konverteringsprojekter med Forsyning|GIS, er du meget velkommen til at kontakte Softværkets GIS-afdeling. Vi sidder klar til at hjælpe dig med at komme godt i gang.