Vores passionerede GIS-udvikler Palle fejrer 10 års jubilæum

4. november 2022

Vores passionerede GIS-udvikler Palle fejrer 10 års jubilæum i Softværket

Bliver man ligesom Palle Dam motiveret af nye ting, er Softværkets GIS-afdeling det perfekte sted at arbejde. Udviklingen står nemlig aldrig stille, og der kommer konstant nye opgaver ind – og det gør arbejdet i Softværket spændende for ham.

En konstant udvikling i arbejdsopgaverne har været med til at gøre arbejdet som GIS-konsulent spændende for Palle Dam. Netop derfor har han lige fejret sit ti-års jubilæum i Softværket.

Og på trods af sin efterhånden lange anciennitet, er han stadig glad for at komme på arbejde hver dag, fortæller han.

Nye ting motiverer mig – og i Softværket sker der noget nyt hver dag. Man ved ikke nødvendigvis, hvad dagen bringer, og det trives jeg godt i, siger han og fortsætter:

Med vores relativt nye GIS-produkt er der hele tiden nye udfordringer og opgaver. Det er under stadig udvikling, og det gør det spændende at blive ved med at arbejde med.

 

En god omgangstone er vigtig

Palle er tekniker fra top til tå. Derfor er det med de bløde værdier ikke noget, han nogensinde har været god til, fortæller han – men han får da alligevel sat nogle ord på den kultur og omgangstone, der er blandt kollegaerne:

Vi har et bredt spænd i Softværket. Folk er gode til noget forskelligt, og vi komplementerer hinanden godt. Der er en god stemning i huset, som er afslappet og ikke alt for formel. Det er bare rart at være her, så det er, som det skal være, siger han og tilføjer:

Så selvom det er opgaverne, jeg fokuserer mest på, er det selvfølgelig vigtigt, at omgangstonen også er god.

 

Har været en af drivkræfterne i GIS-udviklingen

I løbet af de ti år, Palle har arbejdet i Softværket, er der sket en hel del på GIS-området. Med introduktionen af Forsyning|GIS har hans arbejdsopgaver blandt andet været at konvertere gamle MAP-brugere og hjælpe med indtegninger og registreringer.

Og netop overgangen til den nye GIS-løsning har ifølge Palle været en vigtig udvikling for Softværket:

Der er sket meget fra det gamle, egenudviklede program, og til det produkt vi har i dag, som er baseret på en internationalt udbredt software. Det giver mulighed for nemmere at søge løsninger ud fra scenarier, som brugere har oplevet andre steder i verden, siger han og fortsætter:

Det giver noget funktionalitet, som kunderne ikke havde fået ellers. Samtidig har de fået et mere fremtidssikret produkt hvad angår ny lovgivning og øvrige krav fra samfundet.

Selvom Softværket bestemt står med et bedre GIS-produkt i dag, understreger Palle, at det stadig under løbende udvikling. Der kommer nemlig konstant nye behov – og dermed har Palle den perfekte motivation til at fortsætte arbejdet med at bidrage til udviklingen.